Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne papryki faszerowane. Nadają się zarówno na obiad, jak i kolację.
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Składniki
Z papryki odciąć górną część, aby uzyskać "kapelusz" i usunąć gniazda nasienne. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę,zeszklić na oleju. Marchewkę,pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie z mięsem mielonym dodać do cebuli i poddusić. Fasolę i kukurydzę odcedzić. Wszystko wymieszać z ugotowanym ryżem, serem,natką pietruszki, doprawić do smaku.
Każdą paprykę napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym margaryną Wstawić na 50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Rada: paprykę można podawać np. z sosem pomidorowym lub czosnkowym.