Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana ryżem i mięsem"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 24
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 139
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 24
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 139
Składniki
Papryki umyj, zetnij górę, wyjmij nasiona. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj ryż, smaż, aż zrobi się szklisty, dodaj mięso, smaż jeszcze chwilę. Do mięsa z ryżem wlej połowę bulionu, gotuj pod przykryciem, aż ryż wchłonie całą wodę.
Dodaj starty na tarce o grubych oczkach ser, i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
Przygotowaną masą faszeruj papryki, układaj w naczyniu żaroodpornym, zalej bulionem. Zapiekaj przez 30 minut. Dekoruj listkami natki pietruszki. Podawaj z ziemniakami lub pieczywem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień