Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka faszerowana mięsem z indyka"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Kaszę ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku.
Na mocno rozgrzanym oleju podsmaż mięso mielone z dodatkiem sosu sojowego.
Dodaj oliwki pokrojone w cienkie plastry oraz posiekany czosnek. Gdy mięso się przyrumieni, dołóż przecier pomidorowy, tymianek oraz kaszę.
Dolej 2 łyżki wody i gotuj całość około 5 minut do zredukowania się płynów.
Papryki umyj, odetnij gór ną część i oczyść. Ułóż warzywa na blasze wyłożonej pergaminem i nadziej farszem.
Piecz potrawę ok. 30 minut.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax