Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami. Farsz doprawiony czosnkiem i cebulą podlany bulionem z koncentratem pomidorowym - dzięki czemu jest bardzo soczysty:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy staną się szkliste dodajemy oczyszczone i pokrojone drobno pieczarki. Podsmażamy na małym ogniu do czasu aż pieczarki zmiękną i woda odparuje.Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki z czosnkiem i cebulą przekładamy na talerz a na patelnię wrzucamy mięso mielone i smażymy do czasu aż straci kolor surowego mięsa. Oprószamy solą, pieprzem i papryką. Następnie do usmażonego mięsa dodajemy pieczarki i wlewamy ciepły bulion /z kostki, najlepiej warzywny/ wymieszany z koncentratem. Wszystko razem dusimy na małym ogniu aż połowa płynu odparuje i na koniec dodajemy ugotowany ryż i ostatecznie doprawiamy.Mieszamy i odstawiamy. Papryki myjemy, osuszamy i odcinamy z nich "kapelusiki" - wierzch z ogonkiem. Środek papryk dokładnie oczyszczamy z białej błony i nasion i nakładamy farsz - mięso mielone wraz z sosem. Papryki ustawiamy w naczyniu żaroodpornym i nakrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy 40-45 min. Podajemy na gorąco:)