Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana mięsem i pieczarkami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14384
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14384
Składniki
Papryki przekrój wzdłuż na pół, usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, zeszklij posiekaną cebulę. Włóż mielone mięso i smaż, aż się zrumieni. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz mielone papryki, smaż jeszcze ok. 5 min. Mięso przełóż do miski.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i wrzuć pokrojone pieczarki. Smaż na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż odparuje z nich cały płyn. Pieczarki dodaj do usmażonego mięsa, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Strąki papryki napełnij przygotowanym farszem. Piekarnik nagrzej do temperatury 180° C. Papryki ułóż żaroodpornym naczyniu. Wlej 1 szklanki wody, papryki skrop olejem. Piecz 30-40 minut.
60 minut. Porcja: 380 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie