Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem, zapiekane w piekarniku. Przepis jest super prosty, a papryki wyglądają i smakują niesamowicie…
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 76
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 76
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Do mięsa dodajemy ugotowany ryż, jajko, przecier, cebulę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty przez prasę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Wsypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Farsz na razie odkładamy na bok.
Papryki myjemy, osuszamy następnie odcinamy kapelusze i pozbywamy się gniazd nasiennych. Na dno naczynia do zapiekania wlewamy olej i układamy oczyszczone papryki.
Wypełniamy farszem papryki, następnie posypujemy starym serem. Zakładamy kapelusze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy na funkcji góra/dół w temperaturze 200 °C przez 45 minut. Gotowe…