Papryka faszerowana kaszą bulgur z warzywami

Papryka faszerowana kaszą bulgur z warzywami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Katrinaa
Papryka faszerowana kaszą bulgur z warzywami

Składniki

  • 4 papryki
  • 1 woreczek kaszy bulgur
  • Pół cukinii
  • 1 marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • Fasolka szparagowa
  • Puszka pomidorów krojonych
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 4 plastry sera mozzarella
  • 1 pomidor
  • Lubczyk, oregano, bazylia,
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu.
    Z papryki odciąć górną część, wydrążyć środek.
    Marchewkę pokroić w kostkę i podgotować chwilę, aby zmiękła.
    Na patelni usmażyć cebulę, po chwili dodać czosnek, paprykę, fasolkę, pokrojoną w kostkę cukinię, podgotowaną marchewkę i ugotowaną kaszę. Następnie dodać pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku przyprawami.

  2. Gotowym farszem napełnić papryki, na farsz położyć po jednym plasterku mozzarelli i na koniec po plasterku pomidora.

    Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać ok pół szklanki wody i piec pod przykryciem ok 45 min. w temperaturze 200st. 15 min przed końcem można papryki odkryć, aby się zarumieniły

Składniki
  • 4 papryki
  • 1 woreczek kaszy bulgur
  • Pół cukinii
  • 1 marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • Fasolka szparagowa
  • Puszka pomidorów krojonych
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 4 plastry sera mozzarella
  • 1 pomidor
  • Lubczyk, oregano, bazylia,
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia
Składniki