Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Mięso mieszamy z wcześniej ugotowanym ryżem, drobno pokrojoną i podsmażoną na oleju cebulą i pokrojonymi, podsmażonymi pieczarkami.
Mięso doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi. Na koniec wbijamy jajko i wyrabiamy jednolitą masę.
Papryki myjemy, odcinamy wierzchy, nasionka usuwamy, wnętrza napełniamy mięsem, lekko dociskając, by wypełnić strąki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą i przykrywamy odciętymi wierzchami posmarowanymi np. oliwą.
Pieczemy około 50 minut w temperaturze 170oC. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy wierzchy, mięso nakrywamy kawałkami mozzarelli, papryki dopiekamy.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji 3,30 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 386 kcal Białko 19g/Tłuszcz 22 g/Węglowodany 45 gŹródło: Rewia