Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również innych..
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1051
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 101
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1051
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 101
Składniki
Przecier rozprowadziłem wodą, doprawiłem solą i cukrem, włożyłem całą cebulę. Dodałem pokrojoną natkę pietruszki, zagotowałem. Paprykę umyłem, odciąłem spody, oczyściłem z nasion i białych części. Przygotowałem farsz: podgotowałem ryż w osolonej wodzie, dodałem mięso, zmiksowaną cebulę (wyjętą z sosu) i jajko. Doprawiłem solą i pieprzem. Farszem napełniłem papryki, pozostawiając trochę wolnego miejsca, ponieważ w czasie gotowania ryż napęcznieje. Papryki włożyłem do sosu, gotowałem do miękkości. Zasmażyłem mąkę na smalcu (można pominąć), połączyłem z sosem pod koniec gotowania. W czasie gotowania nie mieszałem, tylko lekko potrząsałem garnkiem. Aby skrócić czas przygotowania dania, można papryki zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.