Papryczki otulone boczkiem

Papryczki otulone boczkiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczna i soczysta.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • Przyprawa gyros
  • 2 papryki czerwone
  • 9 podłużnych plastrów boczku parzonego
  • Serek śmietankowy
  • Olej do smażenia
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1. Papryki obieramy z nasienia i kroimy wzdłuż na cztery części.

  2. 2. Kurczaka natomiast w podłużne paski.

  3. 3. Doprawiamy przyprawą oraz solą.

  4. 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  5. 5. Każdy pasek papryki smarujemy serem.

  6. 6. Układamy po kawałku mięsa.

  7. 7. Zawijamy boczkiem.

  8. 8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  9. 9. Zapiekamy 20 minut w 180 ̊C.
    10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 22 marca 2019
świetnie wygląda i pewnie tak smakuję :)
Składniki
  • ½ fileta z kurczaka
  • Przyprawa gyros
  • 2 papryki czerwone
  • 9 podłużnych plastrów boczku parzonego
  • Serek śmietankowy
  • Olej do smażenia
  • Sól
Składniki