Papryczki faszerowane smażonymi prawdziwkami.

Papryczki faszerowane smażonymi prawdziwkami.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Pyszne połączenie papryki i grzybów jako obiad lub przekąska:)

Składniki

  • kilka podłużnych papryczek
  • prawdziwki lub inne grzyby 600g
  • masło 2 łyżki
  • cebula
  • bulion warzywny
  • pieprz i sól do smaku
  • łyżeczka suszonego lubczyku

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.Dodać pokrojone w kostkę grzyby i usmażyć do odparowania wody.

    Doprawić do smaku pieprzem solą i suszonym lubczykiem.

    Z papryk ściąć wierzch,łyżeczką nakładać grzyby i ułożyć w garnku.

  2. Ściętymi kapeluszami przykryć papryczki.
    Podlać bulionem tak na 3/4 wysokości papryk.
    Przykryć i dusić na małym ogniu około 30min.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (11)

Maudie 29 października 2019
Aż mnie ścisnęło w dołku!!!Pycha!
ekspresjawkuchni 29 października 2019
Świetny, oryginalny przepis :)
fafiatko 29 października 2019
Bardzo pomyslowy przepis! To dla mnie nowosc i chetnie wyprobuje!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kilka podłużnych papryczek
  • prawdziwki lub inne grzyby 600g
  • masło 2 łyżki
  • cebula
  • bulion warzywny
  • pieprz i sól do smaku
  • łyżeczka suszonego lubczyku
Składniki