Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak zapiekanego makaronu w sosie beszamelowym ,połączony ze smażonym dorszem.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 948
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 39
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 90
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 948
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 39
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 90
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Składniki
Makaron wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Pora i marchew płuczemy. Pora kroimy w piórka ,posypujemy makaron. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przygotowujemy sos. W garnku rozpuszczamy masło ,dodajemy mąkę i podsmażamy 3 min. Następnie wolno wlewamy mleko ,doprowadzamy do wrzenia ubijając trzepaczką. Gotujemy na niewielkim ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą ,białym pieprzem ,gałką muszkatołową i cukrem. Przygotowanym sosem zalewamy makaron i zapiekamy 35 min w temperaturze 200°C. Dorsza kroimy na większe kawałki ,oprószamy solą i pieprzem ,obtaczamy w mące i smażymy na oleju ,na złoty kolor. Podajemy razem.