Pappardelle z sosem serowym, kurczakiem i marchewką

Pappardelle z sosem serowym, kurczakiem i marchewką
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: szynszylka
Pyszne, sycące danie.

Składniki

  • makaron pappardelle, 250 g
  • serek topiony duży, 1 sztuka
  • filet z udka kurczaka, 2 szt
  • mleko, 1 szklanka
  • ser żółty, 2 plastry
  • marchewka mrożona, 1 szklanka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Filety z udek kurczaka kroimy w małą kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na teflonowej patelni bez oleju. Zdejmujemy z ognia.

  2. Marchewkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Zdejmujemy z ognia i odsączamy.

  3. Na osobnej patelni podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim serek topiony i ser żółty. Doprawiamy pieprzem.

  4. Do otrzymanego sosu serowego dodajemy marchewkę i kurczaka.

  5. Makaron pappadrelle gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z sosem.

  6. Smacznego

Komentarze do przepisu (4)

ik-a 12 marca 2012
Uwieeelbiammmm... :-)
Kurka_domowa 12 marca 2012
Pysznie się zapowiada, do tego nie wymaga wiele zachodu :)
Konto usunięte 13 marca 2012
No i jak tu dbać o linie jak tu takie pyszności :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • makaron pappardelle, 250 g
  • serek topiony duży, 1 sztuka
  • filet z udka kurczaka, 2 szt
  • mleko, 1 szklanka
  • ser żółty, 2 plastry
  • marchewka mrożona, 1 szklanka
  • sól
  • pieprz
Składniki