Pappardelle z kurczakiem w sosie curry.

Pappardelle z kurczakiem w sosie curry.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Pappardelle ma niezwykły smak. Dobrze łączą się z każdym rodzajem sosu; Doskonale prezentuje się w połączeniu z delikatnym smakiem mięsa i liści szpinaku.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 słoik suszonych pomidorów
  • Oliwa do smażenia
  • ½ łyżeczki Curry
  • Sól
  • ½ łyżeczki Kurkuma
  • Szpinak świeży ( może być również mrożony)
  • Makaron wstążki (Pappardelle)
  • ½ śmietany 30%

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy na rozgrzaną oliwę oraz doprawiamy solą po czym prużymy.

  2. 2. Pomidory odlewamy z zalewy i drobno kroimy.

  3. 3. Następnie pomidory dodajemy do mięsa.

  4. 4. Przyprawiamy przyprawami : curry i kurkumą.

  5. 5. Dodajemy szpinak nadal prużymy.

  6. 6. W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
    7. Do mięsa dodajemy śmietanę dokładnie mieszając.

  7. 8. Gdy makaron jest już dobry również przekładamy do potrawy, 5 minut prużymy.

  8. 9. Danie gotowe.
    10. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 04 stycznia 2018
Biorę talerzyk i nie ma "że nie ma" xD
Pyszności :)
KulinarnaChwila 04 stycznia 2018
a miałam zrobić coś pysznego, bez talerzyka nie da rady pfy
Składniki
  • 1 filet z kurczaka
  • 1 słoik suszonych pomidorów
  • Oliwa do smażenia
  • ½ łyżeczki Curry
  • Sól
  • ½ łyżeczki Kurkuma
  • Szpinak świeży ( może być również mrożony)
  • Makaron wstążki (Pappardelle)
  • ½ śmietany 30%
Składniki