Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papardelle z karmelizowaną czerwoną kapustą i gorgonzolą"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 23
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 23
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Obierz i drobno posiekaj cebulę. Zeszklij ją na maśle z listkami tymianku.
Z kapusty wytnij głąb i drobno ją poszatkuj. Dodaj kapustę do naczynia z cebulą i smaż chwilę na wolnym ogniu, aby dokładnie pokryła się masłem. Po chwili dodaj cukier, trochę soli i ocet. Zmniejsz ogień na minimalny i duś do miękkości około 40 minut. Na koniec przypraw świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Przełóż go do karmelizowanej kapusty z odrobiną wody z gotowania. Wymieszaj i nałóż do miseczek. Posyp rozkruszoną gorgonzolą i uprażonymi orzechami.Źródło: Olivia