Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w najlepszym dla mnie wydaniu, przypomina mi smaki z dzieciństwa. O chrupiącej skórce i delikatnym miękkim, ale chrupki miąższu w środku. Nie ma dla mnie nic prostszego i lepszego na szybki letni obiad, a do tego młode ziemniaczki z koperkiem.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 441
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32615
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 441
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32615
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy na wrzącą wodę, do której dodajemy po płaskiej łyżeczce soli i cukru. Kalafior gotujemy tak około 5-8 minut.
Odcedzamy i przelewamy go zimną wodą.
Jajka roztrzepujemy widelcem doprawiając je sola i pieprzem. Ostudzone różyczki kalafiora maczamy w jajku (jeśli różyczki są duże dzielimy je na pół lub na ćwiartki).
Następnie obtaczamy kalafiora w bułce tartej.
Smażymy go na rozgrzanym oleju jak kotlety.
Kalafior przewracamy podczas smażenia, tak aby z każdej strony był usmażony na złoto - brązowy kolor.
Usmażonego kalafiora podajemy gorącego z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i surówką. Smacznego !!!
;-D
;-)))