Panierowany filet z dorsza, ziemniaki, surówka.

Panierowany filet z dorsza, ziemniaki, surówka.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Smażony, panierowany filet z dorsza podany z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

Składniki

  • panierowany filet z dorsza 50 dag
  • ziemniaki 5 szt.
  • kapusta pekińska 1 szt.
  • marchew 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • oliwa z pestek winogron 4 łyżki
  • majonez 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Na początek robimy surówkę z pekińskiej kapusty. Kapustę kroimy w paski o szerokości 1 centymetra, można na mniejsze, jak kto lubi. Marchew obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach, obraną cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki surówki mieszamy, dodajemy oliwę sól i pieprz ziołowy, ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy wszystkie składniki, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki.

  2. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Podczas gdy gotują się ziemniaki, smażymy panierowane filety z dorsza. Usmażone filety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

    Smacznego!!!

Składniki
  • panierowany filet z dorsza 50 dag
  • ziemniaki 5 szt.
  • kapusta pekińska 1 szt.
  • marchew 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • oliwa z pestek winogron 4 łyżki
  • majonez 2 łyżki
Składniki