Panierowane żeberka

Panierowane żeberka
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Dobre

Składniki

  • żeberka, 1 kg
  • Bułka tarta, 3 łyzki
  • jajko, 1
  • maka, 2 łyzki
  • sól,pieprz,majeranek, do smaku
  • słodka mielona papryka, 1 łyżeczka
  • olej, do smazenia

Przygotowanie

  1. z ugotowanych i lekko przestudzonych zeberek wyjąć kośći,posypac solą ,pieprzem ,papryka i majerankiem

  2. zeberka opanierowac tak jak kotlety schabowe i usmażyc na rumiano

  3. podawac z ziemniakami i z srówka z porów,marchewki i jabłka z jogurtem

Komentarze do przepisu (10)

Gutka 06 lutego 2010
hmm..ciekawe :)
irma 06 lutego 2010
Nawet bardzo ciekawe.
mari 07 lutego 2010
Mistrzyni w sztuce dekorowania. Jak zwykle przybyłam do Pani nacieszyc oko :) Niby prosto a jest w tym jakiś urok.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • żeberka, 1 kg
  • Bułka tarta, 3 łyzki
  • jajko, 1
  • maka, 2 łyzki
  • sól,pieprz,majeranek, do smaku
  • słodka mielona papryka, 1 łyżeczka
  • olej, do smazenia
Składniki