Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne talarki z mielonego mięsa oraz sera żółtego, usmażone w cieście i podane z ketchupem oraz z ugotowaną fasolką szparagową.Bardzo smaczne talarki z mielonego mięsa oraz sera żółtego, usmażone w cieście i podane z ketchupem oraz z ugotowaną fasolką szparagową.
Składniki
Ciasto: W miseczce robimy z podanych składników ciasto, takie jak na naleśniki.
Talarki: Dodajemy do mielonego mięsa jajka, sól, pieprz, majeranek, przeciśnięty czosnek i startą cebulę. Dokładnie wyrabiamy mięso. Rozkładamy spożywczą folię i na niej układamy prostokąt z mielonego mięsa. Na rozłożone mięso układamy warstwę sera żółtego, startego na wiórki.
Całość zwijamy za pomocą folii w baton. Zawijamy końce z obu stron. Baton wkładamy na 60 minut do zamrażalki.
Po godzinie wyjmujemy baton, odwijamy z folii i kroimy w talarki o grubości 3 cm.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Talarki zanurzamy w cieście.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor, kilkukrotnie przewracając. Musimy chwilę smażyć żeby mięso nie było surowe.
Gotowe talarki z serem podajemy z ketchupem i ugotowaną fasolką szparagową. Smacznego !!!