Panierowane ruskie pierogi

Panierowane ruskie pierogi
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Odmiana do tych standardowych okraszanych boczkiem i cebulką.

Składniki

  • 30-40 sztuk ugotowanych pierogów ruskich
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Ugotowane pierogi.

  2. Jajka roztrzepujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Do rozmąconych jajek wsypujemy pierogi.

  3. Następnie pierogi obsypujemy bułka tartą.

  4. Panierowane pierogi smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z jednej.

  5. Jak i z drugiej strony.

  6. Usmażone pierogi wykładamy na talerz i podajemy zaraz po przygotowaniu.

  7. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (14)

pelen_brzuszek 17 maja 2018
Jakie ciekawe :)
fafiatko 17 maja 2018
Bardzo pomyslowe i smaczne!
Nevermore 17 maja 2018
Takich to jeszcze nie robiłem. Zawsze to na patelnię z małą ilością oleju i fru na talerz ;) Trzeba będzie... Czytaj całość »
Takich to jeszcze nie robiłem. Zawsze to na patelnię z małą ilością oleju i fru na talerz ;) Trzeba będzie jutro wypróbować ten sposób, bo jutro dzień pierogów u nas xD
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 30-40 sztuk ugotowanych pierogów ruskich
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
Składniki