panierowane "łodygi" z kalafiora

panierowane  łodygi  z kalafiora
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kumeika
Pyszne, w smaku przypominają bakłażana. Tym daniem można zaskoczyć domowników.

Składniki

  • liście kalafiora
  • jajko
  • mąka
  • Jajko
  • bułka tarta
  • Sól
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Z liści wycinam zgrubiałe części "łodygi", myję, dzielę na mniejsze kawałki.
    Gotuję w osolonej wodzie al dente, po ugotowaniu odcedzam i pozostawiam do ostygnięcia.
    Następnie usuwam "żyłki". Panieruję, wkładam na rozgrzany olej i smażę z obu stron.

  2. Moja propozycja;
    Łodyżki podane z podsmażonymi ziemniaczkami i kefirkiem.

Składniki
  • liście kalafiora
  • jajko
  • mąka
  • Jajko
  • bułka tarta
  • Sól
  • olej do smażenia
Składniki