Panierowane piersi z kurczaka zapiekane z warzywami i serem

Panierowane piersi z kurczaka zapiekane z warzywami i serem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Panierowane piersi z kurczaka zapiekane z warzywami i serem to fajna propozycja na szybki obiad.

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • słodka papryka,
  • 5-6 łyżek mąki,
  • 5-6 łyżek bułki tartej,
  • 3 jajka,
  • 1 cebula,
  • 1 czerwona papryka,
  • pół małej cukini,
  • ser.

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i lekko rozbijamy tłuczkiem.

    Oprószamy solą pieprzem i słodką papryką.

    Jajka rozbijamy i mieszamy ze szczyptą soli.

    Mąkę i bułkę tartą mieszamy ze sobą.

    Mięso panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej z mąką.

    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.



    Cebulę i cukinię obieramy.Warzywa kroimy w kostkę i posdmażamy na 1 łyżce oleju do miękkości.

    Upieczone kotlety wykładamy na blaszkę piekarnikową.

    Następnie na każdy kotlet układamy po łyżce farszu, posypujemy startym serem.

    Pieczemy około 5-10 minut w 200 stopniach.

    Do rozpuszczenia się sera.

    Podajemy z ulubionymi warzywami.

    Smacznego ;)

Składniki
  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • słodka papryka,
  • 5-6 łyżek mąki,
  • 5-6 łyżek bułki tartej,
  • 3 jajka,
  • 1 cebula,
  • 1 czerwona papryka,
  • pół małej cukini,
  • ser.
Składniki