Panierowane pałki

Panierowane pałki
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Przepis jak na pałki z KFC :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Pałki z kurczaka włóż do garnka z osolonym wrzątkiem. Gotuj na średnim ogniu około 30 minut. Wyjmij, ostudź. Usuń skórę.

  2. Jajka rozkłóć w miseczce. Połącz z mlekiem. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą.

  3. Posiekaj orzechy, włóż do miseczki, dodaj bułkę tartą oraz prażoną cebulkę. Całość wymieszaj z szczyptą słodkiej mielonej papryki.

  4. Na ;patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Przestudzone pałki zanurzaj w jajku z mlekiem, a następnie panieruj w mieszance. Wkładaj ostrożnie na rozgrzany tłuszcz. Smaż na złoty kolor. Gotowe pałki odsącz na ręczniku papierowym.

Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 02 czerwca 2019
jakie fajne ;)
klaudia11098 03 czerwca 2019
Dziękuje :)
Składniki
Składniki