Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Panierowane kieszonki drobiowe nadziewane zielonym groszkiem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3156
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 264
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3156
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 264
Składniki
Porcja zawiera ok. 410 kcal, kosztuje ok. 3 zł. : ok. 40 min
Groszek wrzucam na posolony wrzątek, gotuję 10 min, odcedzam. Piersi oczyszczam, płuczę, suszę na papierowym ręczniku. Obie nacinam tak, by powstały w nich kieszonki (uważam przy tym, by nie przeciąć mięsa do końca).
Ser żółty trę na tarce o dużych oczkach. Serem i zielonym groszkiem napełniam kieszonki. Miejsce rozcięcia spinam wykałaczkami.
Mięso oprószam solą i pieprzem. Panieruję w rozmąconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewam olej. Smażę na nim kieszonki na rumiano z obu stron. Usuwam wykałaczki, mięso kroję w plastry.Źródło: Tina