Panierowane bitki z fileta z kurczaka, ziemniaki i fasolka szparagowa.

Panierowane bitki z fileta z kurczaka, ziemniaki i fasolka szparagowa.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Panierowany filet z kurczaka podany z ziemniakami i smażoną fasolką szparagową. Polecam.

Składniki

  • filet z kurczaka połowa
  • jajka kurze 2 szt.
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • ziemniaki 5 szt.
  • fasolka szparagowa biała 15 dag
  • fasolka szparagowa zielona 15 dag

Przygotowanie

  1. Filet dzielimy na 2 połówki, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy, zanurzamy w roztrzepanym i osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry fileta układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.

  2. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej, wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy, tłuczemy. Ziemniaki wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony filet i wcześniej ugotowaną, podsmażoną na maśle z bułką tartą fasolkę szparagową.

    Smacznego :)

Składniki
  • filet z kurczaka połowa
  • jajka kurze 2 szt.
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • ziemniaki 5 szt.
  • fasolka szparagowa biała 15 dag
  • fasolka szparagowa zielona 15 dag
Składniki