Panierowane bakłażany z mozzarellą

Przepis dnia 2020-02-15
Panierowane bakłażany z mozzarellą
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Kardamonovy
Panierowane bakłażany z mozzarellą

Składniki

  • 2 średnie bakłażany
  • 3 kulki mozzarelli
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy

Przygotowanie

  1. Bakłażany kroimy na 0,5 cm plastry (jeżeli chcecie się pozbyć z nich goryczy, posólcie je i odstawcie na 10 minut, potem ściągnijcie ręcznikiem papierowym sok, który się wytrącił - ja tego nie robię). Mozzarelle kroimy w plasterki. Na plaster bakłażana nakładamy plastry mozzarelli, porządnie solimy, pieprzymy, na to nakładamy drugi plaster. Panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej, z obu stron. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia.

Komentarze do przepisu (6)

Nevermore 09 lutego
Gdzieś już to kiedyś widziałem ;p
Robiliśmy niedawno i na pewno często będzie u nas gościć :) Pychotka na... Czytaj całość »
Gdzieś już to kiedyś widziałem ;p
Robiliśmy niedawno i na pewno często będzie u nas gościć :) Pychotka na maxa i cały czas człowiek poznaje nowe smaki i się uczy, jak nasz "Adrian" hehehe.
"Schabowy"?, a czemu by nie, w końcu jak wiesz nie samym mięchem lwy żyją ;)
Docherro 09 lutego
Super smaczny pomysł:)
SprytnaChochla 12 lutego
Super pomysł!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 średnie bakłażany
  • 3 kulki mozzarelli
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
Składniki