Panierowana kaszanka

Panierowana kaszanka
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: taura
Kolejne danie mojego męża.

Przygotowanie

  1. Kaszankę o średnicy około 6 cm pokroić w plastry. Na talerzyku rozkłócić jajko, dodać do niego garść natki pietruszki. Na drugi talerzyk wysypać bułkę tartą. Plastry kaszanki maczać w jajku z natką pietruszki, bułce tartej - podwójnie. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Przepis pochodzi z książki "Kiełbaski i parówki".

Komentarze do przepisu (10)

BEATA1978 14 grudnia 2013
Muszę spróbować. Wygląda bardzo apetycznie :-)
Ewaaa 14 grudnia 2013
ja też wypróbuję, tylko muszę dostać prawdziwą, dobrą kichę :), czasem mam na zamówienie, wtedy zrobię :)
Konto usunięte 14 grudnia 2013
No, tego jeszcze nie było - chrupiąca kaszanka !!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki