Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Panga z cukiniowym farszem"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Składniki
Pangę opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Następnie oprósz filety rybne solą oraz pieprzem. Wstaw je na 30 minut do lodówki.
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Papryki rozetnij, oczyść z pestek. Strąki opłucz, potnij w cienkie paseczki. Przygotowane warzywa podsmaż na rozgrzanej oliwie. Przypraw solą i pieprzem. Cukinie umyj, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Podduś na rozgrzanym maśle. Odstaw do wystudzenia. Bazylię oraz rozmaryn opłucz, osusz, posiekaj. Bazylię wymieszaj z cukinią. Farsz przypraw solą i pieprzem.
Na filetach rybnych rozłóż farsz z cukinii. Ciasno zwiń w rulony. Pozostałe warzywa rozłóż na dnie żaroodpornego naczynia. Na warstwie warzyw ułóż roladki rybne. Posyp igiełkami rozmarynu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz 35
minut.
50 min (plus czas marynowania); Cena porcji: 4,15 zł; Porcja: 210 kcal.Źródło: Naj