Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pampuchy z mięsem"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 21
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 21
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Składniki
Zagnieć drożdżowe ciasto, odstaw do wyrośnięcia. Ugotuj mięso. Zmiel, dodaj jajko. Przypraw. Z ciasta odrywaj małe porcje. Uformuj placuszki. Nałóż trochę farszu. Zlep brzegi. Odstaw, aby wyrosły.
Zagotuj wodę w szerokim garnku. Nakryj gazą. Ułóż pampuchy, nakryj szczelnie miską. Paruj 15 minut. Podaj z sosem lub smażoną na maśle cebulką.Źródło: Takie jest życie