Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste w przygotowaniu paluszki, doskonałe na danie obiadowe lub gorącą kolację.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1424
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 401
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1424
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 401
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, przecisnąć przez praskę. Cukinię umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser również utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser , cukinię dodać do ziemniaków, wbić jajko, przesiać mąkę.
Zagnieść ciasto, uformować wałek , rozgnieść go i po środku umieścić paski papryki.
Uformować wałek z papryką w środku , dzielić na paluszki.
Roztrzepać jajko, zanurzać w nim paluszki i obtaczać w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej , smażyć paluszki na rumiano z każdej strony, osączyć na papierowym ręczniku.
Układać na talerzu, podawać z sosem jaki kto lubi , ja podałam z pieczarkowym.