Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paluszki z indyka z koperkiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 219
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 219
Składniki
Bułkę namocz w mleku. Kiedy namięknie, odciśnij.
Mięso przełóż do miski. Dodaj odciśniętą bułkę, wbij jajko, wsyp koperek, dodaj czosnek oraz przyprawy (masa musi być aromatyczna i odznaczać się pikantnym smakiem). Wymieszaj mięso.
Uformuj zgrabne paluszki. Każdy obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Podaj z sałatką z czerwonej kapusty oraz okraszonymi ziemniakami. Zamiast koperku, możesz wsypać do mięsa posiekaną natkę.
Porcje: 5, 20 min, cena 1,95 zł, kalorie 448 kcal.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Bella Relaks