Paluszki z fasoli

Paluszki z fasoli
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Zdrowe i smaczne danie na obiadek.

Składniki

  • Fasola 4 szklanki
  • Mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
  • mąka pszenna Typ 500 3/4 szklanki
  • Jajo kurze 2 szt
  • śmietana 18 % 1/4 szklanki
  • cząber mielony 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Fasolę namoczyć, ugotować, odcedzić i zmielić. Dodać jajka, śmietanę, obie mąki, przyprawy do smaku. Wyrobić dokładnie ciasto, wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, uformować wałek. Kroić ukośnie kluseczki i gotować na wrzątku około 7 minut. Podawać polane stopionym masełkiem lub kwaśną śmietaną.

Składniki
  • Fasola 4 szklanki
  • Mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
  • mąka pszenna Typ 500 3/4 szklanki
  • Jajo kurze 2 szt
  • śmietana 18 % 1/4 szklanki
  • cząber mielony 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
Składniki