Paluszki rybne z rekina

Paluszki rybne z rekina
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Zostało nam jeszcze sporo rekina w zamrażarce i trochę mozzarelli ,więc postanowiliśmy spożytkować ,to co mamy akurat pod ręką. Paluszki wyszły bardzo smaczne i soczyste.

Składniki

  • 500 g steku z rekina
  • 60 g mozzarelli parzonej
  • 1 czerstwa kajzerka
  • bułka tarta
  • 1 szalotka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki smalcu
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso oddzielamy od chrząstek ,usuwamy skórę. Razem z szalotką i bułką przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka). Do masy wbijamy jajko ,wyrabiamy na gładko ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem (gdyby masa była zbyt luźna ,można dosypać odrobinę bułki tartej). Z sera wycinamy pasek 5x2cm (4 szt) ,mięso dzielimy na cztery porcje i owijamy nim każdy pasek sera. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu.

Komentarze do przepisu (6)

pesto 08 lipca 2015
Jaka to jest mozzarella parzona, czym różni się od zwykłej?
Futka 08 lipca 2015
Cudne paluszki! Mniam <3
BEATA1978 09 lipca 2015
fajne :P
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g steku z rekina
  • 60 g mozzarelli parzonej
  • 1 czerstwa kajzerka
  • bułka tarta
  • 1 szalotka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki smalcu
  • sól ,pieprz
Składniki