Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paluszki rybne z cytryną"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Filety rozmroź, umyj i osusz. Pokrój zgrabne paluszki. Przygotowane porcje obtocz w mące.
Jajka roztrzep widelcem. Dodaj musztardę, sok z cytryny, przypraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj. Do drugiej miseczki wsyp bułkę tartą.
Paluszki obtaczaj w masie jajecznej, potem w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Porcjami kładź paluszki i smaż z obu stron, aż nabiorą złotego koloru. Podaj gorące z ziemniakami oraz sezonową surówką. Pyszne są na gorąco lub na zimno do kanapek z różnymi sosami, np. czosnkowym, tatarskim, z zielonym koperkiem i ogórkiem.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Panek z Dzietrzników</strong>
Porcje: 10, : 40 min, cena: 2,10 zł, kalorie: 248 kcal.Źródło: Bella Relaks