Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie a jednocześnie chrupiące z wierzchu mięso podane na drugie danie.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2044
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2044
Składniki
Miód podgrzać w rondelku. Wlać oliwę z oliwek, sos sojowy i sok z cytryny. Dokładnie rozmieszać. Pałki drobiowe oprószyć solą, pieprzem , wędzoną papryką i przyprawą podlaską do drobiu. Przełożyć do marynaty i wymieszać dokładnie . Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Na czosnku ułożyć pałki drobiowe razem z marynatą. Podlać bulionem lub rosołem. Piec ok 50 minut pod przykryciem, w temperaturze 190 stopni. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, zdjąć pokrywkę by pałki się zrumieniły.