Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i smaczny obiad dla całej rodziny.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 59
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 39
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 59
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 39
Składniki
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, nacieramy nim przygotowane mięso. Oprószamy pieprzem, solą i papryką i odstawiamy na 2-3 godz. do lodówki. Mięso wyjmujemy z lodówki pół godziny przed smażeniem. Obsmażamy je na rozgrzanym oleju na patelni. Do rumianych udek dodajemy pokrojoną cebulę i przez chwilę razem smażymy. Następnie podlewamy bulionem i dusimy 30-40 min, aż płyn odparuje, obracając pałki od czasu do czasu. Na koniec dajemy na patelnię masło. Upieczone pałki z kurczaka podajemy z młodymi ziemniakami i surówką. Prosty obiad z pałek kurczaka gotowy!