Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu, praktycznie robią się same :) Sprawdzą się zarówno na obiad, ciepłą kolację lub spotkanie w gronie rodziny czy przyjaciół.
Polecam.
Odsłon: 149
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 149
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Pałki umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą do kurczaka i polać oliwą, odstawić na co najmniej godzinę aby mięso przeszło przyprawami ( najlepiej na całą noc). Zwykłe pomidory umyć i pokroić w kostkę. Małe pomidorki umyć. Wszystkie cebule obrać i pokroić. Na dnie naczynia żaroodpornego poukładać część cebuli, następnie pałki z kurczaka, pomidory i resztę cebuli, posypać lubczykiem. Wodę wlać do miski gdzie były pałki z przyprawami, opłukać i powstały sos wlać do naczynia żaroodpornego z mięsem tylko tak aby nie spłukać marynaty z mięsa. Naczynie przykryć. Piec ok. 90 min w temperaturze 200-220 stopni. Po około 60 min odkryć naczynie, podlać mięso i piec aż mięso się ładnie zarumieni a skórka będzie chrupiąca. Smacznego