Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pałki w jabłkach"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2192
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 141
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2192
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 141
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
Pałki umyj, osusz, natrzyj ze wszystkich stron solą, pieprzem i majerankiem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż pałki. Piecz 20 minut w 180°C. Obok pałek wsyp mrożone warzywa (świeże pokrój na kawałki). Piecz ok. 15 minut.
Jabłka umyj, osusz, pokrój na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne. Jabłka obficie posyp kminkiem, ułóż na blaszce obok udek. Piecz jeszcze 10 minut. Miód wymieszaj ze słodką papryką, posmaruj pałki. Zapiekaj jeszcze 5 minut w tej samej temperaturze.
<strong>Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 2,80 zł</strong>
Do zup, gulaszy i innych duszonych potraw kminek dodawaj dopiero pod koniec gotowania. Gdy zbyt długo się gotuje, jego smak robi się gorzkawy.Źródło: Chwila dla Ciebie