Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt skomplikowany pomysł na obiad...
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Składniki
Podudzia obieramy ze skóry, nacieramy solą, pieprzem i ostrą papryką. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie każde podudzie owijamy w dwa plastry wędzonego boczku. Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano, po czym podlewamy je wodą i dodajemy pomidory z puszki łącznie z zalewą. Dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na bardzo wolnym ogniu. Do sosu dodajemy suszoną bazylię i doprawiamy solą i pieprzem do smaku według własnego smaku.