Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś, co bardzo lubią prawie wszyscy, a są to pałki kurczaka, ale otoczone miodem.
Polecam.
Odsłon: 132
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 115
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17049
Polecam.
Odsłon: 132
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 115
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17049
Składniki
Myjemy kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy sól, pieprz oraz miód i wszystko mieszamy. Możemy dolać trochę wody . Jeśli chodzi o ilość to możemy liczyć po dwie pałki na osobę
Ja bardzo lubię dodać jeszcze trochę papryki czerwonej, ale łagodnej. Jeśli ktoś nie przepada za tą przyprawą, to możemy ten składnik pominąć.
Kładziemy pałki do naczynia żaroodpornego przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego góra/dół 220 st C. Pieczemy około 1 godziny do momentu zarumienienia. Takie czarne, to jest miód, który tak właśnie reaguje na temperaturę.
I tak mamy super danie miękkie w środku, a chrupiące z wierzchu. Ale cały smak robi dodatek miodu do potrawy.