Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie jednogarnkowe: pałki drobiowe smażone a następnie duszone z papryką, cebulą i pieczarkami na patelni. Możemy podawać z kaszą, ryżem, bagietką lub ziemniakami:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 117
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1302
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1064
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 90
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 65
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 117
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1302
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1064
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 90
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 65
Składniki
Pałki nacieramy solą, pieprzem, papryką, majerankiem i odkładamy w chłodne miejsce na godzinę. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy pokrojone cebulę, czosnek i pieczarki. Lekko oprószamy przyprawami. Po ok. 5 min. smażenia warzywa i pieczarki zsuwamy na bok patelni robiąc miejsce na mięso: układamy pałki i obsmażamy na rumiano. Następnie wlewamy bulion i na średnim ogniu dusimy do miękkości mięsa i grzybów. Przez ten czas sos powinien odparować i zgęstnieć. Jeśli jednak tak się nie stanie możemy zagęścić sos mąką. Pałki z grzybami i warzywami możemy podawać z różnymi dodatkami ale najlepiej smakują z bagietką zanurzaną w sosie:)