Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pałeczki z kurczaka na warzywach"
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 818
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 818
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Pałki kurczaka umyj, osusz, natrzyj przyprawą do drobiu, owiń folią spożywczą. Wstaw na godzinę do lodówki. Marchewki i pietruszki obierz, umyj, osusz. Pokrój w zapałkę.
Cukinię umyj (nie obieraj), pokrój w półplasterki. Papryki opłucz, usuń gniazda nasienne, pokrój w wąskie paski. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż pałki ze wszystkich stron.
Połowę warzyw ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posyp czosnkiem. Rozłóż pałki kurczaka, przykryj pozostałymi warzywami. Przypraw ziołami prowansalskimi, polej bulionem warzywnym.
Przykryj, piecz 50 minut w temp. 180°C. 15 minut przed końcem formę odkryj, aby całość się ładnie zrumieniła. Pałki podawaj z gotowanymi ziemniakami.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie