Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obok mięs wieprzowych z grilla często robię kawałki kurczaka. Fantastyczne są pałeczki i skrzydełka, przyprawione na ostro. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
1. Części kurczaka płuczę i osuszam. 2. Przygotowuję marynatę ziołową. 3. Części kurczaka wkładam do miseczki, obsypuję przyprawą z olejem. Wcieram marynatę. Układam kolejną warstwę. 4. Miskę zakrywam folią i wkładam do lodówki na noc.
5. Grilluję na tackach w momencie jak płomień grilla zgaśnie i brykiet jest mocno rozgrzany. 6. Kilkukrotnie obracam w trakcie grillowania. 7. Grilluję aż będą przypieczone. Można wcześniej części kurczaka poddusić w domu np. w brytfannie lub rękawie foliowym a na grillu tylko podpiec.