Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pakunki z indyka z porzeczką"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, wykroić cztery kotlety, lekko rozbić, posmarować cienko 1 łyżką musztardy. Porzeczki umyć, oberwać z gałązek. Wymieszać ze skórką pomarańczową.
Na plastry mięsa nałożyć porzeczki ze skórką, zawinąć, pakunki owinąć plastrami szynki, spiąć wykałaczkami, obsmażyć na oleju na silnym ogniu.
Masło rozpuścić w rondlu, dodać resztę musztardy, sól, pieprz, umyte listki szałwii, podlać szklanką wody. Mięso przełożyć do sosu, dusić ok. 15 min.
Szynka wędzona jest bardzo słona, dlatego mięsa nie trzeba już solić. Do potrawy podaj warzywa z wody.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium