Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pakuneczki z farszem"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 174
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2279
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 174
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2279
Składniki
Mleko wlej do naczynia. Dodaj szczyptę soli, jajka i szklankę mąki. Zmiksuj na gładkie ciasto.
Usmaż na oleju z obu stron. Pieczarki oczyść, opłucz i osusz, pokrój. Cebulę obierz i dość drobno posiekaj.
Na patelni, na której smażyłaś naleśniki, przesmaż cebulę i pieczarki. Na koniec dodaj masło.
Gotowy farsz dopraw do smaku solą i pieprzem, duś jeszcze 2 minuty. Por oczyść, sparz, oddziel podłużne liście.
Naleśniki napełnij farszem, uformuj sakiewki. Przewiąż je sparzonymi, przekrojonymi wzdłuż liśćmi pora.
<strong>Alicja Łajs z Grodziska Wielkopolskiego</strong>Źródło: Świat kobiety