Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pakieciki z mięsem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4352
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 833
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4352
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 833
Składniki
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą, osusz, pokrój w kostkę. Liście kapusty pekińskiej opłucz, osusz, drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę. Mieszając zeszklij. Dodaj mięso, mieszając smaż około 5 min. Następnie dodaj pokrojoną paprykę, kapustę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wystudź.
Z ciasta wytnij 4 prostokąty. Na połowie każdego prostokąta rozłóż nadzienie, przykryj ciastem, zlep mocno brzegi ciasta a końce zawiń jak papierek od cukierka. Pakieciki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch każdego posmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piecz 20-25 minut w temperaturze 200°C. Wierzch pakiecików można posypać makiem lub sezamem.
50 minut. Sztuka: 550 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie