Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pakieciki z farszem bolońskim"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 69
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 69
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Przygotuj ciasto: mąkę wsyp do miseczki. Dodaj piwo, wodę, jajka oraz szczyptę soli. Zmiksuj. Przykryj i odstaw na 20 minut.
Przygotuj farsz: paprykę umyj, oczyść, kawałek odetnij do dekoracji, a resztę pokrój w kosteczkę. Cebulę oraz seler obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć mięso. Smaż, mieszając, aż się zrumieni. Dołóż cebulę, seler i paprykę. Krótko podsmaż. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Dodaj koncentrat i rozgniecione pomidory z puszki. Gotuj 10 minut.
Z przygotowanego ciasta usmaż na oleju 8 naleśników. Na każdy nałóż mięsny farsz. Zwiń, formując pakieciki. Udekoruj resztą papryki.Źródło: Tina