Pak choi z kaszą bulgur

Przepis dnia 2016-01-19
Pak choi z kaszą bulgur
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Sycące połączenie kaszy bulgur i warzyw.

Składniki

  • kasza bulgur 100 g
  • kapusta pak choi 3 sztuki
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • masło 1 łyżka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryka żółta 1 sztuka
  • sól, kolorowy pieprz świeżo mielony
  • sos sojowy 3 łyżki
  • ocet balsamiczny 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Kaszę bulgur ugotować w lekko osolonej wodzie. Czas gotowania to, zgodnie z przepisem na opakowaniu, 15 minut. Ugotowaną kaszę wyjąć z wody, wystudzić.
    Kolorowe papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kosteczkę. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w piórka. Kapustę pak choi umyć, osuszyć, pokroić
    na grube kawałki, ponieważ podczas smażenia bardzo zmniejsza swoją objętość. Posiekaną kapustę podsmażać na maśle przez około 10 minut.
    Zimną kaszę bulgur połączyć z surowymi warzywami i przestudzoną kapustą. Sałatkę doprawić solą, pieprzem świeżo utartym w moździerzu, dodać ocet balsamiczny i sos
    sojowy. Całość wymieszać, podawać jako samodzielne danie lub z ulubionym smażonym mięsem.

  2. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

GREGORHSPEED 16 stycznia 2016
Boskie <3
Futka 17 stycznia 2016
Cdowne i zdrowe połączenie :) Coś dla mnie, bo kocham kaszę bulgur :)
asia67 27 września 2018
super propozycja na lekką kolację, zrobię dzisiaj
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kasza bulgur 100 g
  • kapusta pak choi 3 sztuki
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • masło 1 łyżka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryka żółta 1 sztuka
  • sól, kolorowy pieprz świeżo mielony
  • sos sojowy 3 łyżki
  • ocet balsamiczny 1 łyżka
Składniki