Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paella z kurczakiem i krewetkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Filet i schab pokrój w kostkę. Włóż mięso do garnka, wlej 1/3 szklanki oliwy i duś, aby się nie przyrumieniło. Do głębokiej patelni wlej pozostałą oliwę, rozgrzej do wrzenia i wrzuć kalmary. Po odparowaniu wody dorzuć ryż, posiekaną cebulę, czosnek i krewetki. Całość mieszaj, aż ryż nabierze mlecznej barwy. Wtedy dodaj groszek oraz mięso wraz z sosem, jaki powstał podczas jego duszenia. Całość przypraw solą, pieprzem, ostrą papryką oraz szafranem. Dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Dołóż małże, zmniejsz ogień i pozostaw pod przykryciem przez 20 minut, aż ryż wchłonie cały sos, a małże się rozchylą.Źródło: Na żywo