Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do drugiego dania. Pączki ziemniaczane, które mają złocistą i chrupiąca skórka a w środku są mięciutkie i puszyste. U nas w domu zawsze robią furorę i znikają bardzo szybko. Idealnie nadają się do de volaille.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 133
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki obrać, dodać sól i ugotować. Odcedzić i przecisnąć przez prasę. Kiedy troszkę ostygną dodać żółtko, mąkę i majeranek. Wyrobić dłonią na gładką masę. Białko ubić na puszystą pianę. Dodać gorące mleko oraz wodę. Wymieszać. Dodać do masy ziemniaczanej i delikatnie wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz wrzucać delikatnie łyżką przygotowaną masę. Smażyć na złoty kolor. Upieczone pączki położyć na papier, aby osuszyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego